Podíleli jsme se na panelové diskuzi Jihočeské univerzity

Napsal uživatel Pepa dne

V Českých Budějovicích pod záštitou Kariérního centra Jihočeské univerzity proběhla na Teologické fakultě panelová diskuze k tématu Dobrovolnictví jako nástroj wellbeingu. Českou tábornickou unii zde reprezentovala její náčelnice Renata „Rendy“ Švestková a samotář z Jihočeské oblasti Zdeněk Neubauer.

Zdeněk, který studuje právě na Teologické fakultě, například zmínil: „Studuji tady Pedagogiku volného času. Protože dobrovolnictví [...] mi dává smysl, a protože jsem to sám zažil. Ať už jsem jezdil na tábory nebo na kroužcích.“ Což dále rozvedl: „Ten vedoucí je tam pro mě, spousta věcí mě naučí.“ Během svého výstupu ocenil možnost toho být v komunitě stejně smýšlejících lidí a fakt, že s nimi může zažít spousta super chvil. „Takže to, co já jsem takhle zažil, bych chtěl takhle dál předávat,“ zakončil svůj výstup Zdeněk.

Rendy na otázku, co jí osobně dobrovolnictví přináší, odpověděla: „Poznání nových, zajímavých lidí, co mají zajímavé zkušenosti, znalosti, dovednosti. A zároveň můžu já své znalosti a dovednosti uplatnit ve prospěch druhých.“ Na Rendy bylo vidět a i z jejího výstupu čišelo, že má dobrovolnictví v krvi. Ke konci vyzdvihla přínos dobrovolničení pro mladé lidi: „Jako neopakovatelný zážitek, zkušenost. Nejenom oni mají dovednosti a znalosti, které mohou předat. [...] A naopak se mohou mnoho zajímavého dozvědět a naučit.

Rendy i Zdeňkovi děkujeme za reprezentaci ČTU.